Celebrating Ohio Wildlife: American Badger

By: Patrick Troyer, Paulding SWCD

Het is weer tijd om een wandeling te maken naar de natuur en te leren over enkele grote Ohio wildlife. Heb je onze reis gevolgd over de dieren die Ohio thuis noemen? We hebben een breed scala van inheemse Ohio dieren, zoals de grote bruine vleermuis, rivierotter, rokerige spitsmuis, prairiemuis, kolibries, en kalkoenen, om maar een paar recente kenmerken te noemen, maar we zijn zeker niet klaar! Voor deze week is ons hoofddier de Amerikaanse das. Laten we leren over hun habitat, het identificeren van kenmerken, gedrag, en nog veel meer!

De Amerikaanse das wordt door het Ohio Department of Natural Resources (ODNR) vermeld als een “zorgwekkende soort”, wat een informele term is die aangeeft dat een soort een verspreidingsgebied of habitat heeft dat beperkt is of een lage populatie heeft. Dit dier is een naaste verwant van een veel gezien dier, de gestreepte stinkdier. Een ding dat bijzonder vergelijkbaar is tussen beide dieren is de witte streep die zich uitstrekt van hun neus terug naar hun hoofd. Rond hun ogen en wangen hebben ze vlekken van witte vacht of “badges” waaraan ze hun naam ontvangen met de resterende delen van hun lichaam verschijnen als een mengsel van zilverachtige grijze, zwarte en buff kleuren en zwarte voeten, volgens ODNR. De DAS is verder te herkennen aan zijn platte, gedrongen lichaam, korte poten, zwemvliezen tenen, kleine oren en lange klauwen.

mannelijke dassen bereiken maten tot 16-24 pond met vrouwtjes die aan de lichtere kant komen van ongeveer 14 pond. De gemiddelde levensduur van deze soort is meestal in het bereik van 4-5 jaar, terwijl ze wel de mogelijkheid om te leven tot 14 jaar, volgens ODNR. In de Verenigde Staten is de Amerikaanse das te vinden in een breed scala van gebieden die een groot deel van het land ten westen van de Mississippi rivier. Ze komen ook voor in de staten Ohio, Indiana, Michigan, Illinois en Wisconsin. Volgens NatureWorks geeft deze soort de voorkeur aan gebieden die hoge grasvelden en landbouwgrond bieden, hoewel ze ook graag een thuis rond bosranden maken. De nestingang voor de das zal lijken op die van een groot groundhog gat met een grote hoeveelheid verplaatste grond naast het gat.

het hol voor de DAS is een cruciaal onderdeel van hun leven omdat ze het gebruiken voor Slapen, jagen, voedselopslag en het baren van hun jongen. NatureWorks schrijft dat ze niet altijd blijven in hetzelfde hol van dag tot dag, met uitzondering van wanneer ze bevallen van hun jongen.

paarseizoen voor de Amerikaanse das vindt meestal plaats in de zomer en de vroege herfst maanden. ODNR schrijft dat leden van deze soort polygame kwekers zijn en hoewel de paring in de zomer plaatsvindt, vindt de bevruchting pas plaats in December tot en met februari. Zodra de bevruchting plaatsvindt, is de draagtijd voor de das ongeveer zes weken met de jongen worden geboren in nesten die typisch ondergronds en bekleed met gras rond maart. Het typische nest zal variëren tussen 1-5 jongen. Volgens NatureWorks worden de jonge dassen geboren zonder zicht, die ongeveer 4 weken oud is, en met een dunne bontjas. Zodra de das een leeftijd van 8-12 weken bereikt, zullen ze worden gespeend van de moeder nog zal bij haar blijven tot de 7 tot 9 maanden fase van hun leven.

Het is de superieure reuk-en gehoorzin die de Amerikaanse das helpt prooi te vinden voor hun maaltijd, volgens ODNR. Ze geven de voorkeur aan gravende dieren zoals ratten, gophers, muizen en de grondeekhoorn voor het grootste deel van hun dieet. NatureWorks schrijft dat ze hun sterke, scherpe klauwen gebruiken om hun prooi van de grond te graven en soms graven in het huis van een ander dier gretig in afwachting van hun terugkeer. Coyotes in de buurt kijken naar de angstige prooi van de das vluchten uit hun hol en grijpen op de gelegenheid om zichzelf een maaltijd te krijgen. ODNR schrijft dat dassen hebben nictitating oogleden, die transparante covers over hun ogen die hun ogen te beschermen tegen de bodem verplaatst als ze graven. Andere dieren zoals slangen, vogels en andere reptielen kunnen ook deel uitmaken van het dieet van de das.

ter verdediging heeft de das veel dingen ontwikkeld om zichzelf te beschermen tegen roofdieren. De gespierde nek en dikke, losse vacht geeft hen de mogelijkheid om achter hen te kijken om te bijten en klauwen op hun roofdier, volgens NatureWorks. Niet alleen doen ze dat, maar ze zullen luide geluiden die klinken als een Siss, grommen, of grommen.

nu heb je een goed begrip over een ander groot Ohio dier, maar er zijn nog zoveel meer te gaan! Heb je de Amerikaanse das in je buurt gezien? Als dat zo is, stuur ons uw foto ‘ s en we zouden graag delen! Stay tuned voor verdere afleveringen van onze Ohio Wildlife serie om te leren over meer dieren die onze grote staat thuis noemen!

By: Patrick Troyer, Paulding SWCD Het is weer tijd om een wandeling te maken naar de natuur en te leren over enkele grote Ohio wildlife. Heb je onze reis gevolgd over de dieren die Ohio thuis noemen? We hebben een breed scala van inheemse Ohio dieren, zoals de grote bruine vleermuis, rivierotter, rokerige spitsmuis, prairiemuis,…

By: Patrick Troyer, Paulding SWCD Het is weer tijd om een wandeling te maken naar de natuur en te leren over enkele grote Ohio wildlife. Heb je onze reis gevolgd over de dieren die Ohio thuis noemen? We hebben een breed scala van inheemse Ohio dieren, zoals de grote bruine vleermuis, rivierotter, rokerige spitsmuis, prairiemuis,…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.